Simran

Een grote gift aan het Liliane Fonds

Fijn om op deze manier kinderen te helpen” 

Overweegt u een grote gift aan het Liliane Fonds? We horen vaak van onze donateurs hoe blij ze zijn dat ze op deze manier kunnen helpen. Het echtpaar Bentvelsen en de heer Jurgen Winkler vertellen u graag wat hen beweegt. 

  • Gé en Anneke Bentvelsen

“Als je een kind helpt, dan help je de samenleving”

“Wij hebben geluk gehad dat we in onze jeugd een goede opleiding hebben kunnen volgen. We hebben alle kansen gehad en dat is niet vanzelfsprekend. Terwijl je ziet hoe kinderen met een beperking in andere landen zich naar boven moeten worstelen. Die kinderen zijn in principe kansloos. Tenzij er mensen zijn die zich iets van hun lot aantrekken. En wij zijn in een bevoorrechte positie om dat te mogen doen.

Een opleiding is belangrijk
Het Liliane Fonds geeft deze kinderen een eerlijke kans en een opleiding. Het spreekt ons erg aan dat ze een vakopleiding volgen en dat zij zich nuttig kunnen maken voor hun samenleving. Dan denk ik aan dat filmpje van een jongetje dat uiteindelijk dokter wil worden. Als dat gebeurt, zijn de rollen omgedraaid. En dan heeft hij weer oog voor andere kinderen in een achterstandspositie. Uiteindelijk kan de gemeenschap als geheel zich veel beter redden. Daar hopen we op.

Vertrouwen in het Liliane Fonds
Wij kwamen met het Liliane Fonds in aanraking door de erfenis van mijn pleegmoeder. Inmiddels geven wij via een periodieke schenking, want dat is belastingtechnisch aantrekkelijker. Ik kan me voorstellen dat we op een gegeven moment ook na gaan denken over onze nalatenschap. Ik vertrouw erop dat Liliane Fonds weet waar onze bijdrage het meest nodig is.”

  • Jurgen Winkler  

“Dat meisje kon tóch dansen, dat raakte me”

“Jaren geleden zag ik in het Tropenmuseum een film van een Indiaas meisje. Zij had als grote wens om danseres te worden, maar ze had maar één been. Toen kwam het Liliane Fonds in actie en uiteindelijk is ze danseres geworden met een kunstbeen. Dat vond ik een heel aangrijpend verhaal en daardoor ben ik donateur geworden. Gelukkig ben ik in de situatie om dat te kunnen doen.

Ze hebben nog een heel leven voor zich
Ik doneer via een periodieke schenking en via mijn testament. Ik steun het Liliane Fonds omdat zij kinderen helpen die nog een heel leven voor zich hebben. Zij kunnen nog leren en zich ontwikkelen. Je zal maar met een handicap worden geboren in een krottenwijk. Je hebt er niet om gevraagd. Je bent er gewoon ineens. Het is een ontzettend fijn idee dat je zulke kinderen een perspectief kunt bieden.”

Wilt u ook een verschil maken voor kinderen met een beperking in ontwikkelingslanden?

Ja, ik geef een grot gift