Covers Gouden Boekjes

Vraag jouw gratis Gouden Boekje aan

 • Ontvang het digitale voorlees- én luisterboek. Ingesproken door Fedja van Huêt.

  1
  2
 • Welk boekje wil jij ontvangen?*
 • Zie de kracht in elk kind met dit voorlees- en luisterboek!

  Heerlijk voor onderweg in de auto of voor het slapengaan, waar jullie samen luisteren naar de avonturen van deze dappere kinderen. De unieke Gouden Boekjes van het Liliane Fonds brengen de verhalen van inspirerende kinderen die zich niet laten tegenhouden door hun handicap.

  Kies een van de drie Gouden Boekjes en ontvang vrijwel direct per e-mail de link om zowel het digitale voorlees- als het luisterboek te downloaden. Laat kinderen genieten terwijl ze tegelijkertijd leren over de uitdagingen en veerkracht van kinderen met een handicap.

  Het Liliane Fonds, zet zich in voor kinderen met een handicap in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Met deze Gouden Boekjes willen we Nederlandse kinderen laten zien hoe het is om te leven met een handicap op de armste plekken van de wereld en hoe belangrijk het is dat zij in hun kracht worden gezet. De boekjes zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Luister samen naar de verhalen, ingesproken door Fedja van Huêt

“Alle kinderen hebben talenten die ze willen ontwikkelen. Oók kinderen met een handicap”

Fedja van Huêt, film- en toneelacteur, zet zich samen met het Liliane Fonds in om de acceptatie van kinderen met een handicap te vergroten. Niet alleen in de landen waar we actief zijn, maar ook hier in Nederland. Fedja heeft de luisterversies van de Gouden Boekjes ingesproken.

Fedja van Huet met Gouden Boekje van Ethny
 • Aisha geeft nooit op!

  Aisha gaat graag naar school. Rekenen en taal vindt ze leuk. En lezen ook. Maar de woorden goed uitspreken is soms best lastig.’ Zo begint het Gouden Boekje Aisha geeft nooit op!. Het boek is geïnspireerd op het leven van het zevenjarige meisje dat zich niet laat beperken door haar handicap. Een verhaal over vallen, opstaan en weer doorgaan.

 • Sempeta wil maar één ding worden …

  In een land hier ver vandaan leeft Sempeta. Hij droomt groot over later, ook al is hij klein van stuk. Maar hij moet altijd erg voorzichtig zijn. Want zijn lijf is breekbaar en bij een val of stoot breken zijn botten vanwege zijn aandoening. Betekent zijn breekbare lijf een gebroken toekomstdroom? Of kan zijn droom toch uitkomen?

 • Ethny praat met haar handen

  Ethny kan niet horen en praten, waardoor communiceren met haar ouders, vriendjes en haar lerares erg lastig voor haar is. Gebarentaalles is noodzakelijk om mee te kunnen doen. Zo kan ook Ethny blijven groeien. Het Gouden Boekje Ethny praat met haar handen is een prachtig verhaal over haar zoektocht naar begrip.