Mima

Jeugddocumentaire ‘Mima is Mima’

In de Mensjesrechten-documentaire ‘Mima is Mima’ volgen we Jemima uit Indonesië. Voor haar gaat leren niet vanzelf. Op haar vijftiende zit ze nog in groep 8. Ze is geboren met het syndroom van Down.

Als Jemima na de zomervakantie op het schoolplein komt, krijgt ze knikkende knieën als ze de andere leerlingen ziet. Toch is ze al gauw weer gewend op school. Leren kost haar wel meer moeite dan haar klasgenootjes. Maar dat kan haar niet schelen. Als Jemima samen met haar moeder haar huiswerk maakt, zegt ze: “Mijn hersens wisten het niet. Ze vergissen zich altijd.”

Kijkje in Jemima’s leven

De documentaire ‘Mima is Mima’ geeft in korte scènes een kijkje in het leven van Jemima. Zij moet vaak haar uiterste best doen om mee te komen. Toch houdt dat haar niet tegen om prachtig te schitteren bij een bijzonder evenement, samen met andere leerlingen.

Trailer ‘Mima is Mima’: Jeugddocumentaire Mensjesrechten

Over ‘Mensjesrechten’

In de documentaireserie ‘Mensjesrechten’ staan de rechten van kinderen centraal. Deze aflevering van het jeugdprogramma gaat over het recht op onderwijs. Dat recht is vastgelegd in het artikel 28 van het Kinderrechtenverdrag van de VN.

Bekijk alle afleveringen

De documentaire over Jemima is de vijfde Mensjesrechten-aflevering die tot stand kwam in samenwerking met het Liliane Fonds. Bekijk alle afleveringen op zapp.nl/mensjesrechten: