Andrien met leerlingen

Andrien: enthousiaste, betrokken vrijwilliger

“Vrijwilliger zijn voor het Liliane Fonds is een jas die mij heel goed past.” Dat zijn de woorden van Andrien Verhagen (67), die vrijwilligerswerk doet bij het Liliane Fonds. Als vrijwilliger voorlichting geeft ze gastlessen op basisscholen. Met haar enthousiasme slaagt ze er goed in om de leerlingen bij het thema ‘kinderen met een handicap in arme landen’ te betrekken. Verder is Andrien een bekend gezicht op (kerst-)markten en evenementen van en voor het Liliane Fonds.

Van donateur tot vrijwilliger

Andrien is al bijna net zo lang donateur als het Liliane Fonds bestaat. In 2014 vroeg het Liliane Fonds in een Nieuwsbrief om nieuwe vrijwilligers. Die oproep was voor Andrien aanleiding om te reageren. Zij wil zich graag inzetten voor een goed doel dat bij haar past. In het verleden heeft zij veel gewerkt met verstandelijk gehandicapten. Onder andere als groepsleider en teamhoofd in een woonvoorziening in Rosmalen.

Andrien: “Ik riep in die tijd vaak: Ik zou best orthopedagoog willen worden.” En zo gezegd, zo gedaan. Na een universitaire opleiding werkte zij vele jaren als orthopedagoog. Later was zij coördinator bij het Centrum voor Consultatie en Expertise. Haar betrokkenheid bij de doelgroep is altijd gebleven.

Waarom het Liliane Fonds?

Andrien: “Het Liliane Fonds is voor mij zo bijzonder, omdat het een organisatie is die echt staat voor hulp aan kinderen met een handicap in een ontwikkelingsland. Vaak moeten zij, hun ouders en hun omgeving heel veel barrières overwinnen, maar ondersteuning doet veel. Het zijn talentjes.”

“Vrijwilliger zijn voor het Liliane Fonds is een jas die mij heel goed past.”
- Andrien