Adrien heeft polio en bouwt zelf zijn huis

Adrien bouwt aan zijn toekomst

Adrien (23) uit Tsjaad

Toen Adrien een jaar of zes was liep hij polio op. Daardoor raakten zijn beide benen verlamd. Hij heeft ook een vergroeide rug. Zijn ouders lieten hem al op jonge leeftijd in de steek, omdat zij zijn handicap niet accepteerden. Sindsdien woont Adrien bij zijn oma. Adrien leerde een paar jaar geleden naaien en breien, maar dat veroorzaakte pijn in zijn handen. Inmiddels werkt hij elke dag, behalve op zondag, na school in de moestuin bij zijn oma. Zijn volgende project is het bouwen van een eigen huis. Dat doet hij helemaal zelf. Hij maakt zelfs eigenhandig de stenen voor de muren. Adrien heeft ‘zijn eigen familie gemaakt’. Hij heeft ontzettend veel vrienden om zich heen.

De steun die Adrien ontvangt

Toen Adrien in het programma van het Liliane Fonds kwam, werd hij meteen onderzocht en al snel geopereerd. Later heeft hij speciale schoenen en krukken gekregen. Voor langere afstanden gebruikt hij nu een rolstoel die hij zelf kan bedienen. Ook betaalt het Liliane Fonds zijn schoolgeld en lesmaterialen.

“Adriens volgende project is het bouwen van een eigen huis.”

Kaart Tsjaad Het Liliane Fonds in Tsjaad

Schoon drinkwater en basisonderwijs zijn ontzettend belangrijk. Niet veel inwoners van Tsjaad kunnen echter van deze basisrechten gebruikmaken. Kinderen in Tsjaad lopen een groot risico op een handicap. Helaas worden gehandicapte kinderen in Tsjaad vaak gediscrimineerd.

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Tsjaad te verbeteren?

Steun kinderen zoals Adrien