Fatmata uit Sierra Leone in de klas

Fatmata doet haar best op school

Fatmata (9) uit Sierra Leone

ls baby werd Fatmata uit Sierra Leone plotseling erg ziek. Ze had hoge koorts. Haar ouders brachten haar naar het ziekenhuis. Ze bleek polio te hebben. De artsen konden niet voorkomen dat haar been verlamd raakte. Haar ouders hadden veel moeite met de handicap van hun dochter. Ze wilden niet meer voor haar zorgen. Fatmata’s opa wel.

De steun die Fatmata ontvangt

Sinds enkele jaren woont Fatmata in een centrum waar ze ook onderwijs volgt. Ze geniet van haar nieuwe leven. Ze heeft veel vrienden en vriendinnen en gaat graag naar school. Ze doet goed haar best, want later wil ze bij een bank werken. Ze houdt van lezen en spelen. Haar opa komt geregeld bij Fatmata op bezoek. Steeds vaker komt ook haar moeder mee.

Het Liliane Fonds betaalt Fatmata’s verblijf op het centrum, haar school, en de medische zorg en hulpmiddelen die zij nodig heeft.

“Ik ben blij dat Fatmata nu goed wordt opgevangen, want ik vind het belangrijk dat zij naar school gaat.”
- Fatmata's opa

Kaart Sierra Leone Het Liliane Fonds in Sierra Leone

Veel kinderen met een handicap groeien in Sierra Leone op in armoede. Vaak zonder toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en andere basisvoorzieningen. Wij zetten ons met onze strategische partnerorganisatie in voor inclusie van mensen met een handicap. Zo wijzen wij (lokale) overheden op hun verantwoordelijkheden en de gevolgen van hun beleid.

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Sierra Leone te verbeteren?

Steun kinderen zoals Fatmata