Matías met handicap uit Bolivia

Matías leert, speelt en groeit

Matías (8) uit Bolivia

Matías uit Bolivia kan moeilijk bewegen. Hij is geboren met een aandoening waardoor zijn gewrichten niet in de natuurlijke stand staan. De medische zorg die hij nodig had, konden zijn ouders niet betalen. Matías ging naar de kleuterschool. Maar op de basisschool, op meerdere zelfs, was Matías niet welkom. Moeder Cristina besloot daarom zelf thuis schrijfoefeningen met hem te doen.

De steun die Matías ontvangt

Onze Boliviaanse partnerorganisatie ACAI zorgt ervoor dat Matías passende ondersteuning krijgt. Hij werd medisch onderzocht, kreeg orthopedische schoenen en beugels voor zijn benen en polsen en gaat nu wekelijks naar de fysiotherapeut en orthopeed. En hij krijgt nu waar hij recht op heeft: goed onderwijs. Hij werd toegelaten op een basisschool. Matías leert, speelt en groeit. Op naar een mooie toekomst!

“Leerkrachten zeiden dat er geen plaats was voor Matías, omdat ze al andere kinderen met een handicap op school hadden.”
- Cristina, moeder van Matías

Kaart Bolivia Het Liliane Fonds in Bolivia

Inkomens in Bolivia zijn ongelijk verdeeld. Er heerst veel armoede in het land. En dat heeft zijn gevolgen. Weinig kinderen met een handicap gaan naar school. Het Liliane Fonds werkt in Bolivia samen met strategische partnerorganisatie Asociación Cruceña de Ayuda al Impedido (ACAI). Deze organisatie is in 1981 ontstaan vanuit een samenwerkingsverband van mensen met een handicap, professionele ondersteuners en revalidatie-instituten.

Helpt u ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Bolivia te verbeteren?

Steun kinderen zoals Matías