Ornella met moeder

Volle kracht vooruit voor Ornella

Ornella (4) uit Burundi

Ornella woont samen met haar moeder, oma en vijf broers en zussen. Toch leeft ze in isolement. Ornella is doof, kan niet praten en zij en haar familie kennen geen gebarentaal. Met elkaar communiceren lukt dus nauwelijks. Ook heeft Ornella moeite met haar motoriek. Steeds weer verliest ze de kracht in haar benen en valt ze om.

Bekijk het verhaal van Ornella

Vallen en opstaan

Haar moeder Anita merkte al snel dat Ornella anders was dan andere kinderen. Kleine Ornella kon haar hoofdje niet optillen en leerde niet zitten en kruipen. Ze reageerde ook niet op haar naam en ze leerde niet te praten. Anita maakte zich steeds grotere zorgen. Wat was er aan de hand?

Een arts adviseerde fysiotherapie, zonder dat hij Ornella onderzocht had. Na vier maanden moest Anita de therapiesessies stoppen door geldgebrek. Want sinds Ornella’s vader het gezin had verlaten op zoek naar werk, had hij maar een keertje wat geld gestuurd. Anita stond er alleen voor.

Met veel vallen en opstaan leerde Ornella stukjes lopen maar zonder zorg op maat groeide vooral haar isolement. Anita verloor haar geen moment uit het oog, bang dat Ornella iets overkomt of verdwaalt en niemand om hulp kan vragen. Ornella’s toekomst was uitzichtloos.

Stappen vooruit

Toen Anita in contact kwam met onze partnerorganisatie in Burundi werd eindelijk het stille isolement van Ornella doorbroken. Eindelijk hoort Anita nu dat haar dochter met de juiste steun en begeleiding wél op eigen benen kan leren staan. Na lange jaren van stilte en stilstand kan Ornella nu volle kracht vooruit.

Help kinderen zoals Ornella nu en geef ze een kans op een betere toekomst.

Doneer direct