Nieuwe toekomst voor Eden en Behtelehem

Eden en Behtelehem zijn een tweeling van zes jaar oud. Ze wonen met hun moeder Aynadam in een buitenwijk van de Ethiopische stad Hawassa. Maar veel van die stad zien ze niet, want ze komen nauwelijks het huis uit. Eden en Behtelehem hebben allebei een zware hersenbeschadiging. Ze kunnen niet staan, lopen of zelfstandig eten. Eden kan niet zien en praten. Behtelehem kan een paar woordjes zeggen.

Dubbel drama

Een groot drama voor hun moeder, die er alleen voor staat. Toen haar man begreep dat zijn dochters een handicap hadden en er geen zicht op verbetering was, heeft hij zijn biezen gepakt. Aynadam probeert wat geld te verdienen door te koken en huishoudelijk werk te doen bij andere gezinnen. Maar steun of medische hulp kregen ze niet in al die jaren. Daardoor hebben de meisjes zich nauwelijks ontwikkeld.

Bekijk het verhaal van Eden en Behtelehem

Behandelplan op maat

Inmiddels is er hoop op een betere toekomst voor Aynadam en haar tweeling. Eden en Behtelehem zijn bezocht door medewerker van onze partnerorganisatie. Ze worden onderzocht en er komt een behandelplan op maat. De steun bestaat voor Eden en Behtelehem onder meer uit fysiotherapie, zodat ze zelfstanding kunnen leren staan en hopelijk leren lopen, maar ook uit logopedie om te leren praten. Moeder Aynadam krijgt hulp bij het genereren van een inkomen én psychologische begeleiding: de zorg als alleenstaande moeder is enorm zwaar voor haar.

Kleine stapjes vooruit

Aynadam hoopt dat haar tweelingdochters ooit naar school kunnen, maar ze hebben nog een lange weg te gaan. Gelukkig is hun situatie niet langer uitzichtloos. Dankzij de financiële steun van onze donateurs kan onze partnerorganisatie Eden en Behtelehem de steun geven die zij nodig hebben. En ook al gaat het met kleine stapjes, elke stap voorwaarts is er één.

Help kinderen zoals Eden en Behtelehem nu en geef ze een kans op een betere toekomst.

Doneer direct