Blessie staat bij de muur

Er is nog hoop voor Blessie

Blessie (10) uit de Filippijnen

Dag in dag uit krijgt Blessie verzorging van haar moeder Mylene. Zo gelukkig ze was dat ze haar op de wereld had kunnen zetten, hoe verdrietig Mylene nu is over de kleine wereld van haar dochter. “Blessie kan helemaal niks zelf”, vertelt ze.

Bekijk het verhaal van Blessie

Blessie is een paar weken te vroeg geboren. Het was meteen duidelijk dat ze een oogafwijking had, dus raadpleegde mama Mylene een oogarts. Die vertelde haar het verdrietige nieuws dat haar pasgeboren dochter nooit zou kunnen zien, zelfs niet na een operatie. Ook bleek Blessie een verstandelijke beperking te hebben.

Mylene was vanaf het begin vastberaden: ‘Ik houd van mijn dochter, accepteer haar zoals ze is en zal haar verzorgen’. Maar door de afgelegen woonplaats en de armoede in het gezin, kan haar moeder Blessie niet geven wat ze hardst nodig heeft: de juiste behandelingen. Hierdoor heeft ze nooit goed leren praten en kan ze niet naar school. En dat doet Mylene heel veel pijn.

“Ik kan amper communiceren met Blessie en daardoor heeft ze vaak woedeaanvallen. Ze heeft zoveel hulp nodig, maar ik kan het haar niet allemaal geven”, vertelt haar moeder in tranen.

Eerder hulp, wereld van verschil

Gelukkig kwam Blessie onlangs bij onze partnerorganisatie in beeld. Ze troffen haar aan zoals ze haar dag voornamelijk besteedt: met een bal op de stoel. Ze was mager en had haar moeder nodig om naar de wc te gaan.

Daarbij bleek Blessie een kromme ruggengraat te hebben omdat ze al jaren alleen maar zat. “Als Blessie eerder geholpen was, zou ze niet alleen maar wiebelen op een stoel en met een bal spelen. Dit gezin heeft nú hulp nodig”, vertelt hulpverlener Miriam del Rosario.

Groeien en bloeien

Want het is nog niet te laat voor haar. Er is absoluut nog hoop. Miriam legt uit: “Als ze de juiste training en onderwijs krijgt, leert ze aangeven wat ze wil en kan ze met andere kinderen spelen. Ze zal groeien en bloeien.”

Door muziektherapie kan ze leren praten en zichzelf uitspreken. Maar ook een wandelstok en behandelingen voor haar rug zouden haar fysiek zoveel brengen. Het zal een wereld van verschil voor haar zijn.

Met jouw steun kunnen we Blessie helpen, maar ook haar moeder. Door de juiste training en begeleiding kan onze partner ze leren met elkaar te communiceren en met elkaar om te gaan. Met de juiste ondersteuning kan Blessie zelfs naar school.

Mylene hoopt vurig om de wereld van haar dochter groter te kunnen maken. Help jij ook mee?

Help kinderen zoals Blessie nu en geef ze een kans op een betere toekomst.

Doneer direct