Moeder is trots op Johana

De juiste zorg voor Johana

Johana (8) uit Guatemala

Johana is geboren met schisis. Toen ze acht dagen oud was, kwam haar moeder Laura in contact met Tessa, de oprichtster van onze partnerorganisatie TESS Unlimited in Guatemala. Johana was op dat moment erg ondervoed en Tessa was bang dat ze de nacht niet zou overleven. Mede dankzij goede flesvoeding, meerdere operaties en juiste begeleiding gaat het nu goed met Johana en heeft zij net als andere kinderen kans op een toekomst. Ze haalt heel goede punten op school.

Johana's moeder vertelt dankbaar over de steun die ze ontvangt van onze partnerorganisatie TESS Unlimited

Het schisis-centrum van TESS Unlimited

Tess Unlimited zet zich in voor kinderen die geboren zijn met schisis. Na de intake worden ze eerst in het melkproject opgenomen. Dat houdt in dat ze de juiste flesvoeding krijgen en gebruik maken van flessen met een speciaal speentje voor kinderen met schisis. Ook ouders worden begeleid vanaf het eerste moment. Ze leren hoe ze hun kind moeten voeden met de juiste middelen. Daarna wordt de aandoening operatief verholpen. Die operaties worden uitgevoerd door gespecialiseerde teams. Gedurende het hele proces blijft TESS Unlimited de kinderen en hun ouders volgen. Kinderen krijgen logopedie, ze moeten bijvoorbeeld leren praten door hun mond en niet door hun neus. Waar nodig krijgen ze ook psychologische steun, dentale zorg en begeleiding voor hun ouders. Ook Johana zal in de toekomst nog geopereerd moeten worden. Maar met de steun van TESS Unlimited ziet haar toekomst er positief uit.

“Ik ben Tessa dankbaar met heel mijn hart, want zonder haar was Johana er niet meer geweest.’’
- Moeder van Johana

Kaart Guatemala Het Liliane Fonds in Guatemala

Guatemala is een van de armste landen van Latijns-Amerika. Van de 15 miljoen inwoners bestaat bijna de helft uit inheemse bevolkingsgroepen. Hun bestaan onder de armoedegrens heeft ook tot gevolg dat het percentage mensen met een handicap hoog is – armoede is wereldwijd de grootste veroorzaker van handicaps. In veel Latijns-Amerikaanse landen is de steun van buitenaf minder hard nodig geworden. Dit geldt niet voor Guatemala. Het aantal kinderen dat steun krijgt van het Liliane Fonds groeit.

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Guatemala te verbeteren?

Steun kinderen zoals Johana