De veldwerker en Richi hebben een goede band

Richi wil later politieagent worden

Richi (7) uit Indonesië

Richi heeft een lichte verlamming aan rechterarm en -been. Samen met zijn broer en twee zussen woonde hij eerst bij zijn grootouders. Zijn ouders hadden de kinderen achtergelaten vanwege hun zoektocht naar werk. Maar de grootouders besteedden weinig aandacht aan de kinderen. Toen hij vorig jaar werd aangetroffen door een veldwerker kon Richi zijn rechterhand amper openen en liep hij slecht. Vanwege zijn handicap was Richi ook heel verlegen. Hij durfde niet naar buiten, omdat hij gepest werd.

Bekijk het verhaal van Richi

De steun die Richi ontvangt

Richi verblijft op het revalidatiecentrum van Sabatu, een lokale partnerorganisatie van het Liliane Fonds op het eiland Kalimantan. Daar krijgt hij intensieve begeleiding en therapie. In een paar maanden tijd is Richi een heel ander kind geworden. Niet alleen kan hij goed lopen en zijn rechterhand beter bewegen, ook is hij heel vrolijk, speelt hij graag met de andere kinderen en houdt hij van voetballen. Richi is het zonnetje in huis. Zijn droom is later politieagent te worden.

“In een paar maanden is Richi een heel ander kind geworden.”

Kaart Indonesië Het Liliane Fonds in Indonesië

In Indonesië ligt de kiem van het Liliane Fonds. Hier ontmoetten Liliane Brekelmans en de jonge Agnes elkaar. Het is nu ruim veertig jaar later. Liliane en Agnes zijn beiden overleden. Het Liliane Fonds ondersteunt nog steeds een programma in Indonesië. Want kinderen met een handicap uit arme gezinnen hebben er voorlopig nog geen gelijke kansen.

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Indonesië te verbeteren?

Steun kinderen zoals Richi