Faith met mama

Faith zet reuzenstappen

Faith (1) is geboren met vergroeide voeten. Maar door razendsnelle steun op maat en de grote toewijding van haar ouders, loopt Faith geen achterstand op.

Faith (1) draagt orthopedische schoentjes die met een stang stevig aan elkaar vastzitten. Haar voeten moeten precies in deze stand blijven staan en sterker groeien, zodat ze straks vrijuit kan bewegen.

Faith werd geboren met twee vergroeide voeten (klompvoeten). De verloskundige verwees haar ouders naar Bahatala, een organisatie met veel expertise over de behandeling van klompvoeten. Bahatala is ook de partnerorganisatie van het Liliane Fonds in dit deel van de Filippijnen.

Een week later werd Faith al onderzocht door de orthopedisch specialisten van Bahatala. Daaruit werd duidelijk dat als er niks gedaan werd, Faith later alleen zou kunnen lopen op haar tenen. Maar uiteindelijk zou lopen te pijnlijk en zelfs helemaal onmogelijk worden.

“Het was belangrijk voor ons dat Faith snel werd geholpen”, zegt haar moeder Rebecca, “zodat ze goed leert lopen en kan spelen en rennen met haar broers. Daarom doen we ons best om steeds met haar naar Bahatala te gaan, voor de behandelingen.”

In overleg met haar ouders werd een behandelplan op maat opgesteld en direct opgestart. Uitstel zou het traject langer en pijnlijker maken voor Faith, omdat haar voeten steeds minder makkelijk in de juiste stand te bewegen zijn naarmate ze groter groeit. Zo bezocht Faith wekelijks, en later zelfs nog vaker, met haar ouders het team bij Bahatala.

Maatwerk

Bij elke behandeling bewoog de orthopedisch chirurg haar voetjes steeds verder richting de juiste stand en zette die vervolgens stevig vast in gips. Na vier maanden volgde een operatie om haar achillespezen te verlengen. Met resultaat: haar voeten staan nu in de juiste stand, klaar voor de orthopedische schoenen.

Rebecca heeft vertrouwen in de kracht van Faith en in de toekomst. “Faith is een zegen voor ons. En of ze nou wel of niet goed kan lopen, we accepteren haar zoals ze is.”

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in de Filippijnen te verbeteren?

Steun kinderen zoals Faith