Eka en Kolbi

Laat de tijd niet stil staan

18 april 2024

Tijd maakt een wereld van verschil. Voor de kwetsbaarste kinderen, kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld, is tijd zelfs van levensbelang. Hoe eerder zij de juiste ondersteuning krijgen, hoe groter hun kans is op een goede toekomst. Maar voor veel arme gezinnen is die steun vaak onbetaalbaar. Daarom zetten wij ons elke dag, iedere minuut in, om deze kinderen de juiste steun te bieden.

In veel gevallen worden kinderen met een handicap uit armoede, schaamte of onwetendheid verstopt door hun familie. Of wonen kinderen te afgelegen om door de juiste instanties opgemerkt te worden. Zo komt de zorg die zij nodig hebben vaak te laat. Hierdoor wordt voor deze kinderen de kans om mee te kunnen doen ontnomen. ​Kinderen zoals Kolbi en Jefri. Twee verschillende verhalen die één belangrijk ding gemeen hebben; hulp is nú nodig.

Kolbi is 3 jaar oud. Haar leeftijdsgenootjes spelen vaak met elkaar. Maar Kolbi speelt niet mee. Want zij heeft een hersenbeschadiging. Kolbi is volledig afhankelijk van haar moeder Eka: “Mijn grootste wens is dat Kolbi een beetje zelfstandiger wordt.” Wat voor kansen heeft Kolbi als de tijd voor haar stil blijft staan?
> Heb je even tijd voor Kolbi?

Jefri is vaak verdrietig omdat hij wordt gepest. Dat komt omdat hij zijn rechterbeen, -arm, -hand nauwelijks gebruiken. Hij is daardoor anders en voelt zich niet begrepen. Wordt Jefri op tijd geaccepteerd door zijn omgeving?
> Heb je even tijd voor Jefri?

Jouw hulp kan een verschil maken. Met slechts een paar seconden van jouw tijd en een kleine bijdrage kan jij ervoor zorgen dat kinderen met een handicap wél op tijd hulp krijgen. Je geeft ze daarmee kans op een goede toekomst. En dat niet alleen. Je verandert hun leven voorgoed.

Ja, ik help mee!