Franck

Geen tijd te verliezen: ‘Het grote 30 tellen tv-toernooi’

7 december, 20:30 uur bij de EO op NPO 1

Deze avondvullende spelshow brengt plezier, spanning én het Liliane Fonds bij elkaar. Kijken dus!

Geen tijd te verliezen
In ‘Het grote 30 tellen tv-toernooi’ strijden families van bekende Nederlanders, onder wie Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis om de titel van 30 Tellen-kampioen. Iedere tel is van belang, als de spelers zo snel mogelijk woorden proberen te raden bij het hilarische en spannende spel ‘30 Tellen’.

Het doel van dit programma? Aandacht vragen voor kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld. Voor hen is tijd werkelijk onbetaalbaar want zij hebben onze steun nú nodig. Hoe eerder een kind steun op maat krijgt, hoe groter de kans dat diens kracht zich optimaal ontwikkelt.

Tijdens ‘Het Grote 30 tellen tv-toernooi’ maak je onder andere kennis met twee kinderen uit Burundi: Franck en Ornella.

  • Franck en zijn broers

    Franck

    Toen Franck (4) nog maar een peuter was, werd zijn linker onderbeen geamputeerd. Sindsdien maken zijn ouders zich steeds grotere zorgen over zijn toekomst. Want hoe moet Franck later op eigen benen staan? Werken op het land is ook met twee benen al erg zwaar. En geld voor zijn schoolopleiding, hebben ze niet.

  • Ornella met moeder

    Ornella

    Ornella (4) leeft in een groot isolement. Ze is doof en kan niet praten of op een andere manier communiceren. Ook heeft ze problemen met haar motoriek: steeds weer valt ze om. Haar moeder is voortdurend bang dat haar iets overkomt en verliest haar nooit uit het oog. Hoe moet het verder met Ornella?

We kunnen niet wachten …

Geniet jij van ouderwets gezellige tv-avondjes? Kijk dan zeker naar ‘Het grote 30 tellen tv-toernooi’. Wanneer je gezellig meespeelt, zelf of samen met familie, vrienden of buren, dan beleef je een avond vol plezier, spanning en inspiratie.

Je ziet hoe we hoe we met elkaar blijvende impact maken op het leven van kinderen met een handicap, die onze steun nú het hardst nodig hebben.

De presentatie is in handen van Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen.

Bert van Leeuwen en Giovanca Ostiana

Kijk ‘Het grote 30 tellen tv-toernooi’ op donderdag 7 december om 20:30 uur, EO NPO 1

Heb jij een paar tellen om kinderen met een handicap te steunen?