Franck

Geen tijd te verliezen: ‘Het grote 30 tellen tv-toernooi’

7 december, 20:30 uur bij de EO op NPO 1

Kijk de uitzending hier terug

Deze avondvullende spelshow bracht plezier, spanning én het Liliane Fonds bij elkaar. 

Geen tijd te verliezen
In ‘Het grote 30 tellen tv-toernooi’ streden families van bekende Nederlanders, onder wie Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis om de titel van 30 tellen-kampioen. Elke tel was van belang, aangezien de spelers zo snel mogelijk woorden probeerden te raden bij het hilarische en spannende spel ‘30 Tellen’.

Het doel van dit programma? Aandacht vragen voor kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld. Voor hen is tijd werkelijk onbetaalbaar want zij hebben onze steun nú nodig. Hoe eerder een kind steun op maat krijgt, hoe groter de kans dat diens kracht zich optimaal ontwikkelt.

Tijdens ‘Het Grote 30 tellen tv-toernooi’ maakte je onder andere kennis met Franck, Ornella en Blessie.

 • Franck en zijn broers

  Franck

  Toen Franck (4) nog maar een peuter was, werd zijn linker onderbeen geamputeerd. Sindsdien maken zijn ouders zich steeds grotere zorgen over zijn toekomst. Want hoe moet Franck later op eigen benen staan? Werken op het land is ook met twee benen al erg zwaar. En geld voor zijn schoolopleiding, hebben ze niet.

  Franck
 • Ornella met moeder

  Ornella

  Ornella (4) leeft in een groot isolement. Ze is doof en kan niet praten of op een andere manier communiceren. Ook heeft ze problemen met haar motoriek: steeds weer valt ze om. Haar moeder is voortdurend bang dat haar iets overkomt en verliest haar nooit uit het oog. Hoe moet het verder met Ornella?

  Ornella
 • Blessie staat bij de muur

  Blessie

  Blessie is blind geboren en heeft een verstandelijke beperking. Ze is in alles afhankelijk van haar moeder. Omdat Blessie nauwelijks heeft leren praten, kan ze moeilijk aangeven wat ze wil. En door de afgelegen woonplaats en de armoede in het gezin, kan haar moeder Blessie niet geven wat ze hardst nodig heeft: de juiste behandelingen.

  Blessie

Een hartverwarmende spelshow

Geniet jij van ouderwets gezellige tv-avondjes? De heb je vast en zeker naar ‘Het grote 30 tellen tv-toernooi’ gekeken. Het was een prachtige avond vol plezier, spanning en inspiratie.

Je hebt gezien hoe we met elkaar blijvende impact maken op het leven van kinderen met een handicap, die onze steun nú het hardst nodig hebben.

Heb jij de uitzending gemist of wil je deze nog eens terugzien? ‘Het grote 30 tellen tv-toernooi’ wordt herhaald! Zaterdag 9 december om 9:25u op NPO1 bij de EO. Of kijk de uitzending nu al terug via NPO Start.

Bert van Leeuwen en Giovanca Ostiana

Heb jij een paar tellen om kinderen met een handicap te steunen?