Muziektherapeute Sherry en Jessica maken muziek

Jessica geniet van muziek

Jessica (9) uit de Filippijnen

Jessica is geboren met het syndroom van Down. Ze volgt muziektherapie op St. Paul University. De sessies zijn heel bijzonder: alle liedjes die muziektherapeute Sherry en Jessica spelen, zingen en dansen, zijn door Sherry op maat gekozen. Sherry weet als geen ander wat de kinderen die zij begeleidt, nodig hebben om zich te ontwikkelen. Jessica geniet met volle teugen van de muziek. Ze zingt mee en maakt zelf muziek met een rood belletje en een rode tamboerijn. Ze danst, blaast bellen en kleurt op het ritme van de muziek.

De steun die Jessica ontvangt

Jessica zit op een speciale school en één keer per week krijg ze muziektherapie. Muziektherapeute Sherry vertelt dat Jessica aan het begin van de sessies geen interesse toonde in wat zij aan het doen was. Jessica legde geen contact met Sherry en bleef in zichzelf gekeerd. Wat een verschil met nu! Jessica is open, voert de verschillende ‘muziekopdrachten’ uit en heeft plezier.

“Jessica zingt, maakt muziek, danst en kleurt op het ritme van de muziek.”

Kaart Filippijnen Het Liliane Fonds in de Filippijnen

De Filippijnse regering vindt dat iedereen naar school moet. Ook kinderen met een handicap. Voorlopig zijn hun mogelijkheden echter nog verre van gelijk. Het Liliane Fonds werkt in de Filippijnen samen met de NORFIL Foundation als Strategische Partnerorganisatie. NORFIL zet zich in voor de rechten van kinderen die om welke reden dan ook extra kwetsbaar zijn.

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in de Filippijnen te verbeteren?

Steun kinderen zoals Jessica