Ruwanthika, lachend in de deuropening

Ruwanthika is gek op dansen

Ruwanthika (12) uit Sri Lanka

Ruwanthika is slechthorend. Onderwijs is voor ieder kind belangrijk, maar voor haar misschien nog wel meer. Zo leert ze bijvoorbeeld communiceren met gebarentaal en schrijven. Ruwanthika krijgt les op een school voor kinderen met een handicap, twaalf kilometer van haar huis. Inmiddels kan ze ook goed lezen en rekenen.

Ruwanthika is een bezige bij. Behalve huiswerk maken heeft ze ook veel hobby’s. Ze sport graag, is gek op dansen en ze maakt prachtige schilderijen. Ook in en rondom het huis is ze altijd ijverig bezig. Ze helpt haar moeder in de huishouding en werkt graag in de tuin.

Bekijk het verhaal van Ruwanthika

De steun die Ruwanthika ontvangt

’s Ochtends gaat Ruwanthika naar een reguliere school. In de middag gaat ze naar een school voor slechthorende kinderen. Het Liliane Fonds ondersteunt Ruwanthika’s familie door de reiskosten van en naar de school voor slechthorenden te vergoeden.

Ruwanthika ontwikkelt zich razendsnel. Ze gaat, ondanks de afstand, graag naar school. Ruwanthika zit niet de hele dag met haar neus in de boeken. Ze doet ook vaak mee aan sportwedstrijden. Ze is ontzettend trots op de medailles en certificaten die ze gewonnen heeft.

“Ruwanthika is ontzettend trots op de medailles en certificaten die ze gewonnen heeft.”

Kaart Sri Lanka Het Liliane Fonds in Sri Lanka

Projecten in Sri Lanka worden uitgevoerd door onze Strategische Partnerorganisatie die gevestigd is in Zuid-India.

 

Helpt u ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Sri Lanka te verbeteren?

Steun kinderen zoals Ruwanthika