Sayantani met moeder

School is een bevrijding voor Sayantani

Sayantani (9) uit India

Sayantani wilde heel graag naar school. Maar omdat ze een hersenbeschadiging (cerebrale parese) heeft, werd ze helaas afgewezen. Om vanwege haar handicap niet naar school te mogen was onverteerbaar voor de ouders van Sayantani. Ze had hierdoor geen zinvolle dagbesteding, kwam nauwelijks in contact met andere kinderen en haar ontwikkeling stond nagenoeg stil.

Gelukkig kwamen ze in contact met Sanchar, een partnerorganisatie van het Liliane Fonds. Dankzij hun overtuigende gesprekken met de directeur van de school, werd Sayantani uiteindelijk toch toegelaten. Een overwinning voor haar en haar ouders. Nu stappen ze elke ochtend vroeg op de brommer om naar school te gaan, waar Sayantani geniet van de lessen en haar klasgenoten. Zo heeft deze interventie een hele positieve uitwerking op het hele gezin.

De steun die Sayantani ontvangt

Balai, een fysiotherapeut van Sanchar, komt elke week op bezoek bij Sayantani. Hij doet oefeningen met haar, waardoor ze inmiddels zelfs kan zitten en staan. Ook leert hij het gezin hoe ze de oefeningen kunnen doen als hij er niet is. Zo gaat Sayantani elke dag een stapje vooruit. In haar vrije tijd kijkt ze graag video’s met haar zus en gaat ze naar haar moeder in het winkeltje voor hun huis. Samen met haar moeder bidt ze dagelijks bij het kleine altaar in hun huis en ze maken samen muziek. Sayantani is enorm geliefd in het gezin.

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in India te verbeteren?

Steun kinderen zoals Sayantani