Sulaiman is advocaat en hij is blind

Sulaiman is advocaat

Sulaiman (26) uit Oeganda

Toen Sulaiman zeven jaar oud was, begonnen zijn ogen pijnlijk te jeuken. Hij ging naar het ziekenhuis, waar werd vastgesteld dat hij trachoom had. Een ontsteking van het oogbindvlies. Langzamerhand verergerde de situatie. Aan het einde van de basisschool kon hij alleen nog wat licht onderscheiden. Sulaiman wilde verder leren, maar zijn moeder kon de schoolkosten niet betalen.

Een leeftijdsgenootje wees Sulaiman op Katalemwa Cheshire Home, een lokale partnerorganisatie van het Liliane Fonds. Dankzij hen kon hij alsnog naar school.

Het verhaal van Sulaiman

De steun die Sulaiman heeft ontvangen

Sulaiman bleek een uitstekende leerling. Hij is Rechten gaan studeren en werkt nu als advocaat. Voor zijn werk gebruikt hij een laptop met speciale software en als het nodig is, helpt zijn secretaresse hem. Na een operatie waarbij het hoornvlies van zijn linkeroog werd vervangen, kan Sulaiman wat contouren en schaduw onderscheiden. Sulaiman is dankbaar voor de steun die hij van het Liliane Fonds en Katalemwa heeft gekregen. Hij heeft de gelegenheid gekregen om zich te bewijzen.

Kaart Oeganda Het Liliane Fonds in Oeganda

Kinderen en volwassenen met een handicap worden in Oeganda nog vaak gediscrimineerd, vooral als het gaat om gezondheidszorg, onderwijs en toegang tot het rechtssysteem. Sommige ouders verwaarlozen hun kind met een handicap omdat ze arm zijn, of omdat ze te weinig weten over de handicap en hoe ze daarmee om moeten gaan.

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Oeganda te verbeteren?

Steun kinderen zoals Sulaiman