Sylvia

Sylvia kan weer elke dag touwtjespringen

Sylvia (10) uit Kenia

Sylvia uit Kenia wil lerares worden om kinderen te helpen groeien. Lang zag het er niet naar uit dat deze droom uit kon komen. Toen ze twee was, verbrandde ze allebei haar voeten in de kuil waar haar familie vuur maakt. Haar oma droeg haar twee uur op haar rug naar de dichtstbijzijnde gezondheidspost.

De steun die Sylvia kreeg

Na de eerste hulpverlening werden ze doorverwezen naar een betere gezondheidspost waar ze over het A.I.C. Kajiado Child Care Centre hoorden, een partnerorganisatie van het Liliane Fonds. Sylvia is daar drie maanden gebleven, haar oma week al die tijd niet van haar zijde. Na vier maanden kon Sylvia de eerste stappen zetten en sindsdien is ze drie keer geopereerd. Nu loopt ze zonder problemen. Op advies van de orthopeed draagt ze wel spalkjes die haar mobiliteit verder ondersteunen.

Het gaat nu heel goed met Sylvia. Ze gaat naar school, speelt graag met haar vrienden en vriendinnen en in haar vrije tijd zorgt ze voor het vee van haar familie en helpt ze met klusjes. Haar moeder is dolgelukkig, en hoopt dat Sylvia ooit de universiteit zal halen. En waarom niet? Mede dankzij de steun van onze donateurs kan Sylvia weer volwaardig meedoen.

Kaart Kenia Het Liliane Fonds in Kenia

Er zijn circa 4,6 miljoen mensen met een handicap in Kenia. Voor kinderen met een handicap zijn in veel gemeenschappen niet de gewenste voorzieningen voorhanden. De meeste kinderen met een handicap in Kenia komen uit arme gezinnen. Vaak weten de ouders niet waar zij passende steun kunnen krijgen. Dit belemmert de toegang van kinderen met een handicap op het vlak van gezondheidszorg, onderwijs, sociale voorzieningen en uiteindelijk werkgelegenheid.

Help jij ook mee om de toekomstkansen van kinderen met een handicap in Kenia te verbeteren?

Steun kinderen zoals Sylvia