Portret van Ornella

Elke seconde telt

7 november 2023

Tijd maakt een wereld van verschil. Voor de kwetsbaarste kinderen, kinderen met een handicap in de armste delen van de wereld, is tijd zelfs van levensbelang. Hoe eerder zij de juiste ondersteuning krijgen, hoe groter hun kans is op een goede toekomst. Maar voor veel arme gezinnen is die steun vaak onbetaalbaar. Daarom zetten wij ons elke dag, iedere minuut in, om deze kinderen de juiste steun te bieden.

In veel gevallen worden kinderen met een handicap uit armoede, schaamte of onwetendheid verstopt door hun familie. Of wonen kinderen te afgelegen om door de juiste instanties opgemerkt te worden. Zo komt de zorg die zij nodig hebben vaak te laat. Hierdoor wordt voor deze kinderen de kans om mee te kunnen doen ontnomen. ​Kinderen zoals Ornella, Kian, Eden en Behtelehem. Drie verschillende verhalen die één belangrijk ding gemeen hebben; hulp is nú nodig.

Ornella is 4 jaar en woont in Burundi. Ze is doof en kan niet praten. Ook lopen gaat moeizaam, ze zakt steeds door haar benen. Fysiotherapie, les in gebarentaal en een speciale school haar kunnen helpen. Maar dan moet Ornella er nú mee starten.
> De tijd tikt. Heb jij een paar seconden voor Ornella?

Door een hersenbeschadiging kan Kian niet lopen en praten. En op een dag ging het afschuwelijk mis. Hij kreeg epileptische aanvallen, hoge koorts en at niet meer. Zo raakte Kian in korte tijd ondervoed. Hij woog nog maar 60% van wat hij moest wegen, een levensgevaarlijke situatie.
> De tijd tikt. Heb jij een paar seconden voor Kian?

Tweelingzusjes Eden en Behtelehem (6) hebben allebei een zware hersenbeschadiging. Eden kan niet zien en praten. Behtelehem kan een paar woordjes zeggen. Maar beide meisjes kunnen niet staan, lopen en zelfstandig eten. Daarvoor hebben ze fysiotherapie nodig. Maar daar moeten ze nú mee starten.
> De tijd tikt. Heb jij een paar seconden voor Eden en Behtelehem?

Jouw hulp kan een verschil maken. Met slechts een paar seconden van jouw tijd en een kleine bijdrage kan jij ervoor zorgen dat kinderen met een handicap wél op tijd hulp krijgen. Je geeft ze daarmee kans op een goede toekomst. En dat niet alleen. Je verandert hun leven voorgoed.