Jongen met Albinisme en vriendje in rolstoel in Tanzania

Vrijwilligerswerk bij het Liliane Fonds

Zonder vrijwilligers geen Liliane Fonds.

Bekijk vacatures

Vrijwilligers zijn onmisbaar

In de beginjaren van het Liliane Fonds werd vrijwel al het werk door vrijwilligers gedaan. Steeds meer mensen gingen zich, zij aan zij met de oprichters, inzetten voor de steun aan kinderen met een handicap in de armste streken van de wereld. Toen het Liliane Fonds bleef groeien, werd de inzet van medewerkers in dienstverband nodig.

Diverse vrijwilligersfuncties

Je kunt je op verschillende manieren als vrijwilliger inzetten voor het Liliane Fonds: als bureauvrijwilliger op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, als oproepvrijwilliger voor incidentele ‘klussen’ of als vrijwilliger voorlichting in jouw eigen omgeving.

Over diverse vrijwilligersfuncties
Ardiawan (Indonesië) zit op school met kinderen zonder handicap

Andrien: betrokken vrijwilliger

Andrien Verhagen geeft gastlessen op basisscholen. Met haar enthousiasme slaagt ze er goed in om de leerlingen bij het thema ‘kinderen met een handicap in arme landen’ te betrekken.

Vrijwilligersportret
Andrien laat op wereldkaart zien waar Liliane Fonds actief is
“We nemen vrijwilligers even serieus als betaalde werknemers. In wat we van hen vragen en in wat we hun bieden.”

Vrijwilligers horen bij het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds steunt jaarlijks ruim 50.000 kinderen. We zijn niet meer de organisatie uit de beginfase. Dat kan ook niet. De wereld is veranderd. Onze aanpak, ons beleid en onze organisatie zijn we blijven ontwikkelen. Maar de kern is hetzelfde gebleven: eerlijke kansen voor kinderen met een handicap die in Afrika, Azië of Latijns-Amerika opgroeien in extreme armoede.

En wat ook nooit is veranderd: vrijwilligers horen bij het Liliane Fonds. Ze brengen de maatschappij de organisatie binnen en ze leveren inzet en expertise die ‘onbetaalbaar’ is. Daarom nemen we vrijwilligers even serieus als betaalde werknemers. In wat we van hen vragen en in wat we hun bieden.

Je kunt je op verschillende manieren als vrijwilliger inzetten voor het Liliane Fonds

Bekijk vacatures