Succesvolle eerste editie Nacht van het Kind

Op 1 juni kwamen duizenden Nederlanders kwamen in actie voor kinderen in nood. Dit gebeurde in het kader van de Nacht van het Kind, de landelijke actie voor kinderen die wakker liggen omdat ze ernstig ziek zijn, omdat ze niet naar school kunnen, door een handicap of omdat het thuis niet veilig is. Het resultaat mag er zijn: de teller staat op € 204.150.

Acties door het hele land

De honderden acties blonken uit in originaliteit en energie: van een no-sleepover tot een groots kussengevecht in pyjama, van een nachtwandeling met de Zwolse nachtburgemeester tot een lange Brabantse avond ‘sport en spel' met kinderen in 's-Hertogenbosch. Actievoerder Faye (11 jaar) werd gesponsord voor elk uur dat ze wakker bleef en verkocht voor bijna € 500 aan geluksarmbandjes.


Foto: Bastiaan Musscher

Trots op massale inzet

Daphne Schreuder, woordvoerder Nacht van het Kind: "Wij zijn enorm trots op al die duizenden mensen die zich dit weekend van hun beste kant hebben laten zien en in actie zijn gekomen of een donatie deden. Met de voorlopige opbrengst van € 204.150,- kunnen wij duizenden kinderen in nood helpen om hun schrijnende situatie te verbeteren en hen hopelijk weer een betere nachtrust bezorgen. Wij zorgen ervoor dat elke euro goed besteed wordt. Het is onze intentie om de Nacht van het Kind elk jaar te organiseren. Het zou mooi zijn als er elk jaar meer kinderdoelen aansluiten en wij een keer per jaar al onze krachten bundelen in een landelijke fondsenwervingsactie voor kinderen in nood."

Achtergrond Nacht van het Kind

De vier initiatiefnemende organisaties KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind vinden dat een kind altijd kind moet kunnen zijn en onbezorgd moet kunnen slapen. Daarom sloegen zij voor het eerst de handen ineen en riepen scholen, bedrijven, verenigingen, clubs en publiek op om wakker te blijven en in actie te komen. Dat konden ze doen door zelf een actie te organiseren en deze te laten sponsoren door familie of vrienden. Of door ‘simpelweg’ een eenmalige donatie te doen.

Naar website Nacht van het Kind